|
Wybrana konferencja już się odbyła 2020-05-14 - 2020-05-15
|
|
EDUKACYJNA ROLA TURYSTYKI KULINARNEJ W ROZWOJU REGIONALNYM
Celem konferencji jest stworzenie płaszczyzny wymiany poglądów i doświadczeń oraz zaprezentowania dobrych praktyk w zakresie intensyfikacji turystyki kulinarnej, edukacji poprzez tę formę turystyki oraz wpływu turystyki kulinarnej na rozwój regionalny
rn
rn
rn
Przedmiotem dyskusji będą w szczególności następujące zagadnienia:
rn
rn
rn
- bieżące edukowanie zainteresowanych przedsiębiorców jak rozwijać działalność w obszarze turystyki kulinarnej,
rn
rn
rn
- różne formy edukacji turystów,
rn
rn
rn
- edukacja młodego pokolenia jako potencjalnego odbiorcy tradycji kulinarnych oraz kontynuatora tych tradycji,
rn
rn
rn
- kulinaria jako przedmiot edukacji,
rn
rn
rn
- narzędzia edukacji,
rn
rn
rn
- konieczność edukacji lokalnych społeczności,
rn
rn
rn
- działalność gastronomiczna, działalność turystyczna, działalność kulturowa,
rn
rn
rn
- element dobrostanu ekonomicznego, widziany oczami przedsiębiorców, samorządów, gospodarzy regionów, organizacji, grup działania,
rn
rn
rn
- narzędzia promocji kulinariów lokalnych i regionalnych,
rn
rn
rn
- kulinaria jako potencjał rozwoju regionalnego,
rn
rn
rn
- dobre praktyki rozwoju turystyki kulinarnej,
rn
rn
rn
- szlaki kulinarne, sieciowanie produktów kulinarnych,
rn
rn
rn
- wykorzystanie kulinariów dla rozwoju turystyki,
rn
rn
rn
- wykorzystanie kulinariów dla rozwoju regionów,
rn
rn
rn
- tradycje i zwyczaje kulinarne w budowaniu tożsamości lokalnej i regionalnej,
rn
rn
rn
- współpraca jako element sukcesu w rozwoju regionalnym,
rn
rn
rn
- sposoby podnoszenia atrakcyjności regionów przy wykorzystaniu lokalnych walorów kulinarnych,
rn
rn
rn
- sposoby aktywizacji terenów wiejskich.
rn
rn
rn
-
rn
rn
rn
Konferencja dedykowana jest do następujących grup odbiorców:
rn
rn
rn
- Przedstawiciele nauki, badacze, dydaktycy, studenci;
rn
rn
rn
- Branżowcy sektora turystycznego, samorządów lokalnych;
rn
rn
rn
- Przedstawiciele regionalnych organizacji turystycznych, stowarzyszeń, biur podróży, organizatorzy i animatorzy wydarzeń turystycznych;
rn
rn
rn
- Producenci i dystrybutorzy żywności tradycyjnej;
rn
rn
rn
- Gestorzy bazy hotelarskiej, agroturystycznej i gastronomicznej;
rn
rn
rn
- Osoby zainteresowane rozwojem lokalnym, tworzeniem i wykorzystywaniem lokalnych marek turystycznych i kształtowaniem kanonu kuchni polskiej.
Opłata: 350
Początek konferencji: 2020-05-14, godzina 09:00 Koniec konferencji: 2020-05-15, godzina 15:00
|
|
dodaj konferencję do:
|
|
|
Lokalizacja konferencji :
Campus Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula A2 Stokłosy 3 02-787 Warszawa Mazowieckie
|
|
|
Organizator konferencji:
Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula, Instytut Wiedzy i Umiejętności ul. Stokłosy 3 02-787 Warszawa woj. Mazowieckie
Telefon: 224572340 Fax: m.markiewicz@vistula.edu.pl
http://https://www.vistula.edu.pl/o-nas/aktualnosci-i-wydarzenia/wydarzenia/edukacyjna-rola-turystyk
|
|
|
Dodaj sprawozdanie
|
|
|
|
|