konferencje
 
konferencje
Konferencje:

»   Biznesowe
»   Finansowe
»   Ekonomiczne
»   Marketingowe
»   Gospodarcze
»   Naukowe
»   Językowe
»   Informatyczne IT
»   Handlowe
»   Prasowe
»   Prawne
»   Przemysłowe
»   Medyczne
»   Dotacje Europejskie
»   Firmowe
»   Menedżerskie
»   Telekomunikacyjne
»   Transportowe
»   Turystyczne

Dodaj konferencję

Miejsca konferencji:

»   Katowice
»   Kraków
»   Poznań
»   Warszawa
»   Wrocław

»   lista miejscowości

Ośrodki konferencyjne

»   Dolnośląskie
»   Kujawsko-Pomorskie
»   Lubelskie
»   Lubuskie
»   Łódzkie
»   Małopolskie
»   Mazowieckie
»   Opolskie
»   Podkarpackie
»   Podlaskie
»   Pomorskie
»   Śląskie
»   Świętokrzyskie
»   Warmińsko-Mazurskie
»   Wielkopolskie
»   Zachodniopomorskie

Dodaj Twój obiekt

Organizatorzy imprez:

»   Agencje artystyczne
»   Agencje hostess
»   Artyści
»   Catering
»   Dekoracje
»   Fotografia / wideofilmowanie
»   Imprezy dla dzieci
»   Imprezy integracyjne
»   Imprezy okolicznościowe
»   Imprezy plenerowe
»   Imprezy sezonowe
»   Imprezy towarzyszące
»   Miejsca imprez, spotkań
»   Obsługa techniczna
»   Ochrona i bezpieczeństwo imprez
»   Oprawa muzyczna imprez
»   Organizacja bankietów
»   Organizacja imprez masowych
»   Organizacja konferencji
»   Organizacja szkoleń
»   Organizacja targów
»   Organizacja wesel
»   Przebrania
»   Spotkania firmowe
»   Tłumaczenia
»   Touroperator
»   Wyposażenie spotkań, imprez
»   Inne

Dodaj Twojš ofertę w tym miejscu

 
 

Wybrana konferencja już się odbyła 2020-05-14 - 2020-05-15

Wyszukaj po:                    Nazwie organizatora:   
nazwie konferencji lub opisie :   
miejscowość :   
  

EDUKACYJNA ROLA TURYSTYKI KULINARNEJ W ROZWOJU REGIONALNYM


Celem konferencji jest stworzenie płaszczyzny wymiany poglądów i doświadczeń oraz zaprezentowania dobrych praktyk w zakresie intensyfikacji turystyki kulinarnej, edukacji poprzez tę formę turystyki oraz wpływu turystyki kulinarnej na rozwój regionalny

rn

rn

rn

Przedmiotem dyskusji będą w szczególności następujące zagadnienia:

rn

rn

rn

-        bieżące edukowanie zainteresowanych przedsiębiorców jak rozwijać działalność w obszarze turystyki kulinarnej,

rn

rn

rn

-        różne formy edukacji turystów,

rn

rn

rn

-        edukacja  młodego pokolenia jako potencjalnego odbiorcy tradycji kulinarnych oraz kontynuatora tych tradycji,

rn

rn

rn

-        kulinaria jako przedmiot edukacji,

rn

rn

rn

-        narzędzia edukacji,

rn

rn

rn

-        konieczność edukacji lokalnych społeczności,

rn

rn

rn

-        działalność gastronomiczna, działalność turystyczna, działalność kulturowa,

rn

rn

rn

-        element dobrostanu ekonomicznego, widziany oczami przedsiębiorców, samorządów, gospodarzy regionów,  organizacji, grup działania,

rn

rn

rn

-        narzędzia promocji kulinariów lokalnych i regionalnych,

rn

rn

rn

-        kulinaria jako potencjał rozwoju regionalnego,

rn

rn

rn

-        dobre praktyki rozwoju turystyki kulinarnej,

rn

rn

rn

-        szlaki kulinarne, sieciowanie produktów kulinarnych,

rn

rn

rn

-        wykorzystanie kulinariów dla rozwoju turystyki,

rn

rn

rn

-        wykorzystanie kulinariów dla rozwoju regionów,

rn

rn

rn

-        tradycje i zwyczaje kulinarne w budowaniu tożsamości lokalnej i regionalnej,

rn

rn

rn

-        współpraca jako element sukcesu w rozwoju regionalnym,

rn

rn

rn

-        sposoby podnoszenia atrakcyjności regionów przy wykorzystaniu lokalnych walorów kulinarnych,

rn

rn

rn

-        sposoby aktywizacji terenów wiejskich.

rn

rn

rn

-         

rn

rn

rn

Konferencja dedykowana jest do następujących grup odbiorców:

rn

rn

rn

-        Przedstawiciele nauki, badacze, dydaktycy, studenci;

rn

rn

rn

-        Branżowcy sektora turystycznego, samorządów lokalnych;

rn

rn

rn

-        Przedstawiciele regionalnych organizacji turystycznych, stowarzyszeń, biur podróży, organizatorzy i animatorzy wydarzeń turystycznych;

rn

rn

rn

-        Producenci i dystrybutorzy żywności tradycyjnej;

rn

rn

rn

-        Gestorzy bazy hotelarskiej, agroturystycznej i gastronomicznej;

rn

rn

rn

-        Osoby zainteresowane rozwojem lokalnym, tworzeniem i wykorzystywaniem lokalnych marek turystycznych i kształtowaniem kanonu kuchni polskiej.



Opłata: 350

Początek konferencji: 2020-05-14, godzina 09:00
Koniec konferencji: 2020-05-15, godzina 15:00
dodaj konferencję do: wykop.pl
Lokalizacja konferencji :

Campus Szkoły Głównej Turystyki i Hotelarstwa Vistula A2
Stokłosy 3
02-787  Warszawa
Mazowieckie

Organizator konferencji:

Szkoła Główna Turystyki i Hotelarstwa Vistula, Instytut Wiedzy i Umiejętności
ul. Stokłosy 3
02-787  Warszawa
woj. Mazowieckie

Telefon: 224572340
Fax: 
m.markiewicz@vistula.edu.pl
http://https://www.vistula.edu.pl/o-nas/aktualnosci-i-wydarzenia/wydarzenia/edukacyjna-rola-turystyk

Dodaj sprawozdanie
 






  STRONA GŁÓWNA | DODAJ KONFERENCJĘ | ONAS | REKLAMA | KONTAKT | MAPA | ARTYKUŁY