Pierwsze wzmianki o czekoladzie pojawiły się już w 900. roku przed naszą erą. Pięć wieków później, starożytni Majowie uznali ją za przysmak bogów. Pierwszym Europejczykiem, który jej skosztował był Krzysztof Kolumb... Dziś czekolada stała się niezwykle popularna na całym świecie, dzięki swoim właściwościom odprężającym, przeciwdepresyjnym, ale przede wszystkim dzięki niepowtarzalnemu smakowi i aromatowi, który stał się nieodłącznym elementem wielu deserów i słodkich smakołyków. Wyjątkowe propozycje zastosowania czekolady, podczas nadchodzących targów EuroGastro 2012 przedstawi trzech mistrzów cukiernictwa: Bożena Sikoń, Tomasz Deker oraz Paweł Mieszała. Pokazy cukiernicze odbywać się będą we wszystkie dni targowe, od 21 do 23 marca, w Centrum Targowo Kongresowym przy ul. Marsa 56c w Warszawie.
|